В Турция демонстрират в подкрепа на палестинците. Изпратете турски войници в

...
В Турция демонстрират в подкрепа на палестинците. Изпратете турски войници в
Коментари Харесай

В Турция демонстрират в подкрепа на палестинците, но официална Анкара е за спиране на конфликта

В Турция показват в поддръжка на палестинците. 
„ Изпратете турски бойци в Газа “, са апелите на излезли по улиците хора, само че турското държавно управление осъжда офанзивите и от двете страни, съобщи гръцкият уебсайт " ".

Атаките и обстрелите от двете страни не престават в линията Газа. В Турция, в огромни градове като Истанбул, тълпи от хора излизат по улиците и показват в интерес на палестинците, в обществените мрежи се разпространяват клипове.

Турското държавно управление обаче поддържа обективна политика, като осъжда насилието и от двете страни и приканва за деескалация. В изявление турското външно министерство се споделя, че Анкара е в стеснен контакт с всички участващи страни, повтаряйки апела на президента Реджеп Тайип Ердоган за въздържаност.
Турското външно министерство също прикани турските жители в района да останат на безвредни места.
„ Подчертаваме, че актовете на принуждение и ескалацията (...) не облагодетелстват никого “, се споделя в изказването. „ Турция е подготвена да даде всякаква помощ, с цел да подсигурява, че тези събития няма да ескалират в допълнение и няма да излязат отвън надзор, без да се разпространят в по-широкия район. В тази връзка ние продължаваме тесните си контакти със заинтригуваните страни “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР